Personlig Träning

Personlig Träning

Vi individanpassar träningen efter din målsättning och din fysiska status.

fysisk kvalitet

Oavsett om du aldrig har tränat tidigare eller

har en gedigen träningsbakgrund så hjälper jag dig att nå dina mål.

Något träningskort behövs inte du betalar endast per tillfälle.Träningen utgår från mitt minigym där vi tränar helt själva. Vi kan även anpassa träningen till större lokal i Sollentuna Rackethall eller vara utomhus.

Rehabträning

Denna timme inriktas på att stärka och rehabilitera de svaga eller skadade länkarna i kroppen med hjälp av rörlighet, styrka, balans och bålstabilitetsträning. Första gången inleds med undersökning för att avgöra vad som skall tränas för att sedan nästkommande gång påbörja träningen.

De olika övningarna utförs med hjälp av enkla redskap ( pilatesboll, kettlebells, pinnövningar, gummiband o.s.v ) och egna kroppsvikten för att på ett enkelt sett sedan kunna utföra dem hemma.

Behandling + Rehabträning

Vi kombinerar träning med behandling. Första gången inleds med undersökning för att avgöra vad som skall tränas för att sedan nästkommande gång påbörja träningen. Beroende på besvär så antingen inleder vi med behandling för att sedan lättare hitta och aktivera musklerna vid träning. Eller så börjar vi med träning för att arbeta loss stel muskulatur och leder för att få ett bättre behandlingsresultat.

Syfte

Syftet är att återställa en normal rörlighet och styrka i kroppen när inte endast behandling räcker till. Alltför ofta beror besvär i muskler och leder på en kombination av svaghet och stelhet i kroppen. Därför är det viktigt att kombinera behandling med träning.

Behandling är ofta en kortsiktig lösning för att få bort de mest akuta besvär men för att det ska bli att hållbart resultat i längden så behövs kontinuerlig träning.

Viktigt är också att bedriva träningen på rätt sett, vanligt fel är att träna de redan stora starka och oftast stelare muskulaturen. Vilket leder till att de svaga musklerna får ett svårare utgångsläge för en bra hållning och stabilitet av leder i kroppen.

Gemensamt med i stort sett all träning är att de upprätthållande posturala musklerna som motverkar dålig hållning bör tränas.

Funktionell träning

Det skrivs ofta om funktionell träning, men vad är det egentligen? Jo, det är träning som är individuellt anpassade för ett ändamål t.ex. en tennisspelare ska inte träna som en cyklist utan träna mycket rörlighet, sidoförflyttningar, bålstyrka med rotationer från olika lägen o.s.v. För en otränad som vill börja träna för att må bra så kan det vara funktionellt att bara komma igång med promenader.

Funktionell träning är alltså olika för olika människor beroende på förutsättningar och målbild.