Om mig

Mats Larsson

Mats Larsson leg.naprapat lic.personlig tränare
Mats Larsson leg.naprapat lic.personlig tränare

Mitt namn är Mats Larsson och jag är uppvuxen i Sollentuna och är även bosatt här.

Jag tog examen från naprapathögskolan 2006 och arbetar i Sollentuna sedan dess.Naprapatutbildningen är fyraårig samt ett års praktik för att bli legitimeradnaprapat.

Jag är licensierad personlig tränare, en ettårig utbildning på Lillsved idrottsfolkhögskola. Vidareutbildade mig senast i idrottsmedicin och idrottsrehabilitering 7.5 poäng på högskolan i Uppsala.

Några övriga kurser jag läst: dry needling, fotens biomekanik, poserunning, Fotkurs med Richard Dahan (Zlatans sjukgymnast), löpteknik, hälsoprofilbedömning, kettlebell, skivstångsteknik, Jems movement art, MaQ m.m.

Jag har sedan starten 2006 arbetat med egen mottagning samt olika uppdrag och samarbeten med många olika idrottsföreningar och företag bl.a. Turebergs Simklubb. Sollentuna kampidrottsförening och träningscenter, Sollentuna Tennisklubb, Sollentuna Badmintonklubb, Sollentuna Fotboll, Nokas, Structor Miljöbyrå. Benning.

Anledningen till att jag valde att bli naprapat är att jag har idrottat hela livet och drabbats av en hel del idrottsskador vilket har fått mig att bli intresserad av yrket.

Efter att jag varje år fått nya skador som har gjort att idrottssäsongen tagit slut innan den knappt hunnit börja så funderar man en hel del på kroppens funktion. Varför dessa skador? Hur ska man förebygga detta? Rehabilitera på rätt sätt o.s.v. Då var yrkesvalet enkelt, att få arbeta med något man verkligen brinner för.

Jag har spelat bandy och fotboll i många år och efter det några års kampsportande. Jag fick tyvärr ge upp de idrotterna efter för många skador bl.a. brutet ben, trasig disk i rygg, stressfraktur, benmärgsödem, listan kan göras lång…

Efter det har jag hållit igång med konditionsidrotter, har sprungit några maraton och ultralopp, två ironman, gjort två svenska klassiker med en totaltid under 20 timmar som bäst.

Numera så kämpar jag på för att hinna med att träna då tiden är som för många andra en bristvara när man har familj, två busiga småbarn och sambo..

Träningen består nu främst av löpning och tennis. Sprang senast Marathon 2018 i den enorma värme böljan.  Har redan nu tagit sikte på lidingöloppet och marathon på nytt nästa år.